Engels Nederlands

About

Mandarin International Trading N.V. werd opgericht in 1991 en houdt zich voornamelijk bezig met het distribueren van sigaretten, cricket aanstekers en Telesur belkaarten. In het begin was de distributie beperkt tot sigaretten en deze werden slechts gedistribueerd in een afgebakend gebied binnen groot Paramaribo. Na 2 jaar heeft Mitra NV toestemming gekregen om exclusief leverancier te zijn van sigaretten.

De sigaretten werden eerst lokaal geproduceerd, maar tegenwoordig wordt dat gedaan door WITCO, die gevestigd is in Trinidad.
Sedert januari 2009 heeft Mitra NV de import overgenomen die eerst werd gedaan door BATCO.
In 1994, werd de dochtermaatschappij van Mitra NV geopend in Nickerie, ten westen van Paramaribo. In 1999 is Mitra gestart met de distributie van diverse voedingsproducten en Cricket aanstekers, geproduceerd door Swedish Match. De distributie van alle voedingsproducten wordt tegenwoordig gedaan door DTS NV.
In het jaar 2000 is Mitra NV gestart met de distributie van prepaid telefoon kaarten van Telesur, 's lands grootste telecommunicatie bedrijf. In 2003, zijn de telefoon kaarten uitgebreid met prepaid cell kaarten. Vanaf maart 2015 distribueert Mitra NV ook elektronisch beltegoed, genaamd E-top up.

Sinds eind 2012 is Mitra NV, zowel in Paramaribo als in Nickerie, ISO 9001:2008 gecertificeerd. In 2018 heeft Mitra NV haar ISO 9001:2015 certificaat ontvangen.

Momenteel telt Mitra NV ±75 medewerkers op beide locaties.